Selecteer een pagina

Ik ben Malene Klomp – Donker, getrouwd en we hebben samen 2 tiener jongens in het Brabantse Fijnaart. Mijn aandacht wordt altijd getrokken naar het hoe en waarom van het functioneren van de mens. Zowel fysiek als emotioneel en geestelijk.

Na een 3 jarige opleiding heb ik met trots mijn diploma gehaald en mag ik me sinds oktober 2018 officieel Tuina Chinli therapeut noemen.

Op dit moment ben ik bezig met een opleiding Medische Qigong. Dit stuk energetisch werk bevordert en versterkt de effectiviteit van de Tuinabehandelingen.

Het hoe en waarom van het functioneren van de mens (en de natuur) wordt in de Chinese geneeskunde uitgelegd en duidelijk gemaakt middels het altijd bewegende Yin-Yang model en de 5 elementen. Energie of Qi is de basis van alles. De Chinese Geneeskunde heeft me echt “gepakt” en maakt dat ik er steeds meer van wil weten.  Zeker nu ik ondervind wat het allemaal voor een mens kan doen. Het is zo boeiend om te zien en te voelen wat het doet als energie en dus ook bloed weer lekker stroomt. Het maakt me enthousiast om mensen te kunnen helpen en  blokkades op te lossen!  Dat maakt een mens gelukkig!!